« Tagasi

Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustik korraldab parima joogi konkursi

Põhja-Eesti kohaliku toidu koostöövõrgustik  koondab Põhja-Eesti tootjaid ja toitlustajaid Kuusalust Kundani ja Lahemaast Rakkeni. Toetatakse väiketootjaid ning aidatakse kohalikku, puhast ja südamega tehtud toitu väärtustaval tarbijal nendeni jõuda.

 

Valgejõe Veinivilla juunior-sommeljee Gregor Alaküla eestvedamisel valib 2013. aastast tegutsev Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustik suve lõpus esmakordselt ka piirkonna esindusjoogi.

 

„Kohalike toitude kõrval tasub tähtsustada ka joogikultuuri. Ootame Põhja-Eesti parima joogi konkursil osalema nii tootjaid, hobitegijaid, kodupruulijad kui -veinitegijad. Kuigi jookide vastuvõtt algab augustis, on just praegu paras aeg asuda pruulima, kääritama ja katsetama. Võistlustulle sobivad nii mahlad, tõmmised, siirupid kui kasemahlapõhised mulliga ja mullita joogid, aga ka koduõlu, mõdu, nalivka või kangemad liköörid," lausus Alaküla.

 

Konkursile "Põhja-Eesti parim jook 2018" saab registreeruda 1. augustist kuni 1. septembrini.  Võitjad ja auhinnasaajad valib žürii tootjate ning kodutegijate arvestuses 8. septembril Jäneda sügislaadal.

 

Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustiku idee on toetada väikeettevõtjate koostööd, eristuda turul kvaliteeti toetava ühismärgisega ning aidata kaasa piirkonna maine kujundamisele läbi kohaliku toidu väärtustamise. Võrgustiku tegevusi toetab Euroopa Liidu maamajanduse mitmekesistamise ja maaelu arendamise projektitoetuste programm LEADER.

Toiduvõrgustiku toodetega riiulid leiab Väike-Maarja taluturult, Jäneda käsitöökeskusest ja Kolga mõisast. Juulist avati Põhja-Eesti kohaliku toidu müügilett ka Viinistu Kunstimuuseumis.

 

Põhja-Eesti kohaliku toidu koduleht:  http://kohaliktoit.arenduskoda.ee/